بهطور کلی، یک غشاء میتواند بهعنوان یک مانع انتخابکننده که دو فاز مجاور را از هم جدا میکند، تعریف شود. همانطوری که در شکل دیده میشود، در واقع، غشاء بهصورت گزینشی، اجازه میدهد که ذراتی خاص بین این دو فاز منتقل شوند .
غشاهای مصنوعی میتوانند از مواد آلی (پلیمرها) و یا مواد معدنی (سرامیکها، زئولیتها، فلزات و آلیاژهای آنها) ساخته شوند. ساختار شیمیایی غشاء تعیینکنندهی خواص مهمی از جمله آبدوستی یا آبگریزی، وجود یا عدم وجود بارهای یونی، مقاومت شیمیایی و حرارتی، قابلیت اتصال به املاح یا ذرات، و سازگاری با محیط زیست میباشد.
در فرآیندهای غشائی تحت فشار، آب خوراک از میان یک غشاء، با استفاده از فشار بالای اعمال شده بر روی بخش مربوط به آب خوراک در غشاء، مجبور به عبور میشود و به دو جریان، تصفیه شده (نفوذ یافته) و جریان غلیظ (کنسانتره یا غلظت یافته) تفکیک میشود. این دو جریان از نظر غلظت املاح بسیار با یکدیگر متفاوت هستند، جریان مربوط به آب تصفیه شده تقریبا شبیه به آب خالص است، در حالیکه جریان غلیظ حاوی تمامی ذرات معلق و بیشتر ترکیبات حل شده در آب ورودی میباشد.
برای مطالعه ادامه مطالب در مورد #نانوفیلتراسیون میتوانید بر روی اینجا کلیک نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.